Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Αντιεκλογικές αφίσες ενάντια στην ανάθεση των ζωών μας

Διασυλλογικές αντιεκλογικές αφίσες του αυτοοργανωμένου χώρου αλληλεγγύης & ρήξης, Ρεσάλτο και της Συνέλευσης της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας που κολλιούνται στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.


 

Η κάλπικη υπόσχεση της κυριαρχίας

Τα εκλογικά πανηγύρια επιστρέφουν και μαζί τους η ψευδαίσθηση της ενεργής συμμετοχής των «από κάτω» στις υποθέσεις τους. Από την «ελευθερία έκφρασης και λόγου» των social media του κοινωνικού ελέγχου μέχρι τη «δύναμη της ψήφου», η ατομική/κοινωνική χειραφέτηση αποδυναμώνεται με thumbs και σταυρούς ανάθεσης. Ο πλουραλισμός της κάλπης δεν είναι παρά η μονοφωνία της εξουσίας που υπόσχεται ένα «νέο μέλλον» καταπίεσης και εκμετάλλευσης, διακινδυνεύσεων και «έκτακτων αναγκών». Πίσω από την «ανάπτυξη» η λεηλασία και η φτωχοποίηση, πίσω από την «εθνική ενότητα» οι εθνικισμοί και οι πόλεμοι, πίσω από την «ασφάλεια» η στρατιωτικοποίηση και η καταστολή, πίσω από τη «δικαιοσύνη» η πατριαρχική και ρατσιστική αντεπίθεση, πίσω από την «κοινή ελπίδα» η θλίψη, η μοναξιά, η ματαιότητα.

Γκρεμίζεται με αυτοοργανωμένη, αδιαμεσολάβητη ρήξη

Ενάντια στον κατακερματισμό της ζωής από «αντιπροσώπους» και «ειδικούς», στην πατριαρχική επιβολή «σωτήρων» και «προστατών», σε κάθε νομιμοποίηση της πολιτικής/οικονομικής εξουσίας και των σχεδιασμών της, στην αφομοίωση και την καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων. Ενάντια στη διακυβέρνηση, τη μεσολάβηση, την ιεραρχία και τους κοινωνικούς/ταξικούς διαχωρισμούς.
Αυτοοργανωμένοι αγώνες και κοινότητες αλληλεγγύης, σε σύγκρουση με τον κόσμο της εξουσίας, των αφεντικών, των συνόρων, των θρησκειών, του μιλιταρισμού, του σεξισμού, του ρατσισμού, του εθνικισμού.

 

Για έναν κόσμο χωρίς κράτος, κεφάλαιο και πατριαρχία.

 

Ενάντια στην ανάθεση των ζωών μας

Αυτοοργάνωση - Αντίσταση - Αλληλεγγύη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: