Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

αντιπατριαρχικές-αντισεξιστικές παρεμβάσεις

Τα απογεύματα, της Παρασκευής 01/03 και της Τρίτης 05/03, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στο Κερατσίνι και τη Νίκαια, από την πρωτοβουλία ενάντια στην πατριαρχία, τον σεξισμό, τους έμφυλους διαχωρισμούς και διακρίσεις του Ρεσάλτο, με τη συμβολή συντροφισσών από πολιτικά σχήματα των περιοχών του Πειραιά και της δυτικής Αθήνας, ενάντια στην πατριαρχία, τη σεξιστική επιβολή, τις παραβιάσεις και τις δολοφονίες γυναικών.

η αφίσα των παρεμβάσεων

Την Παρασκευή, 25 συντρόφισσες ξεκινήσαμε από την πλατεία Νίκης (ζαρντέν), κρεμώντας πανό και γράφοντας τα πρώτα συνθήματα. Όλες μαζί, προχωρήσαμε στους δρόμους της περιοχής μοιράζοντας κείμενα στις περαστικές στο δρόμο, στις καφετέριες και τα μαγαζιά, γεμίζοντας την περιοχή με τρικάκια, κολλώντας αφίσες, πατώντας στένσιλ και γράφοντας συνθήματα. «Διακοσμήσαμε» με ένα χαρτοπανό και συνθήματα τον τοίχο του πρώην εργοστάσιου του Καχραμάνογλου και συνεχίσαμε την παρέμβαση με αφισοκολλήσεις, μοιράσματα κειμένων, γράφοντας αλλά και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην έμφυλη βία, τον σεξισμό και την πατριαρχία, μέχρι που ολοκληρώσαμε την παρέμβαση στην πλατεία Λαού, στα Ταμπούρια. Ακριβώς με την ίδια φιλοσοφία, το απόγευμα της Τρίτης, στις 05.03, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στις γειτονιές της Νίκαιας και λίγες του Κορυδαλλού (Αθηνάς) από περίπου 20 συντρόφισσες, ομορφαίνοντας στο πέρασμά μας τους τοίχους, τις πλατείες και τους δρόμους της περιοχής με τρικάκια, συνθήματα, στένσιλ, αφίσες και μοιράζοντας εκατοντάδες κείμενα. 

Και στις δύο παρεμβάσεις ρίχτηκαν χιλιάδες τρικάκια, κολλήθηκαν πάνω από 700 αφίσες και μοιράστηκαν πάνω από 1500 κείμενα.
Δεν ήταν λίγες οι γυναίκες που συναντήσαμε στο δρόμο, που συμμερίζονταν το σπάσιμο της σιωπής σχετικά με την καθημερινότητα των έμφυλων διαχωρισμών, των σεξιστικών παραβιάσεων και επιβολών στο δρόμο, στο σχολείο, στη δουλειά, στο σπίτι, που ερχόμαστε αντιμέτωπα όσα πρόσωπα δεν «αντιστοιχούμαστε» στα κυρίαρχα αρρενωπά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές.

[Ακολουθούν φωτογραφίες από τις παρεμβάσεις, το κείμενο σε μορφή pdf και τα τρικάκια.]

 

Η απάντηση στα «γιατί» των ξυλοδαρμών, των βιασμών, των δολοφονιών...
είναι η πατριαρχία.


Καμία μόνη ποτέ και πουθενά


Η σιωπή δεν βοήθησε ποτέ…

Τσακίζουμε κάθε σεξιστή


genderprw@protonmail.com


το κείμενο των παρεμβάσεων



 
τα τρικάκια







Δεν υπάρχουν σχόλια: