Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Για την αποτροπή της ομιλίας Βελόπουλου στις 14/3 στο Κερατσίνι


Την Πέμπτη 14/3, ο Κυριάκος Βελόπουλος και το κόμμα του ελληνική λύση είχαν ανακοινώσει ομιλία στο πολιτιστικό κέντρο Κερατσινίου "Αντώνης Σαμαράκης", στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Μικράς Ασίας, στα Ταμπούρια. Από νωρίς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κατάληψη του πολιτιστικού κέντρου για τη ματαίωση της ομιλίας και καλέστηκε συγκέντρωση έξω από το πολιτιστικό για τις 6.00 το απόγευμα.

Στις 5.30μμ, δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι έφτασαν διαδηλώνοντας στην οδό Παπαναστασίου κινούμενες/οι προς το πολιτιστικό κέντρο. Οι πολυπληθείς αστυνομικές δυνάμεις που είχαν απλωθεί στην περιοχή επιχείρησαν να τους σταματήσουν σε πιο απομακρυσμένο σημείο από την κατάληψη αλλά τελικά η πορεία κατάφερε να φτάσει ένα στενό κάτω από το πολιτιστικό κέντρο. Η συγκέντρωση συνεχίστηκε με παλμό, συνθήματα, τρικάκια, κείμενα, συσπειρώνοντας κι άλλο κόσμο κυρίως της γειτονιάς, μέχρι τις 7.00μμ, οπότε οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρθηκαν και οι συγκεντρωμένοι/ες ενώθηκαν με τους/τις καταληψίες. Ακολούθησε διαδήλωση στους δρόμους των Ταμπουρίων που αριθμούσε περισσότερα από 80 άτομα και κατέληξε στην πλατεία Λαού.


Στο ενδιάμεσο, λίγο μετά την κατάληψη του κτιρίου και αποχώρηση των εργαζομένων, των δασκάλων και μαθητών δραστηριοτήτων του πολιτιστικού κέντρου αφού τους μοιράστηκε το κείμενο και τους εξηγήθηκαν οι λόγοι της κατάληψης, στελέχη και μπράβοι της ελληνικής λύσης μαζεύτηκαν έξω από το πολιτιστικό κέντρο επιδιώκοντας να προκαλέσουν αντιπαράθεση. Οι καταληψίες παραμείναμε ψύχραιμοι/ες ακόμα κι όταν επιχείρησαν ένα είδος εφόρμησης με τη χρήση δακρυγόνου σπρέι πιπεριού. Όταν απωθήσαμε αυτές τις επιθέσεις ρίχνοντας νερό από τα παράθυρα και την ταράτσα του κτιρίου, οι βελόπουλοι -ελαφρώς βρεγμένοι- ζητούσαν επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων γιατί… δέχτηκαν επίθεση! Όλως τυχαίως, μέσα σε λίγα λεπτά η περιοχή ζώστηκε από αστυνομικές δυνάμεις: ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, περιπολικά, διμοιρία ΜΑΤ, ασφαλίτες. Με την άφιξη του αρχηγού τους κινήθηκαν προς το δημαρχείο για να συναντήσουν τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, ο οποίος δεν συναίνεσε με την αστυνομική εκκένωση της κατάληψης, με μια εκπληκτική «επιχειρηματολογία», όπως αυτή αποτυπώνεται σε βίντεο της συνομιλίας του με τον Κυριάκο Βελόπουλο, που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Επί της ουσίας, ο αριστερός δήμαρχος συμφώνησε επί της αρχής με τον ακροδεξιό ηγετίσκο ότι το όποιο ζήτημα δεν έγκειται στην παρουσία του φασιστικού βόθρου στους δρόμους του Κερατσινίου αλλά… στους/στις καταληψίες και τους κατοίκους που αγωνίζονται ενάντια στον φασισμό. Ως «παιδαγωγός» μάλιστα απλά διαφώνησε στον τρόπο επίλυσης του «προβλήματος» (δηλαδή μιας αντιφασιστικής κατάληψης και όχι του φασισμού), δηλώνοντας ότι «κρίνει καταλληλότερη τη νουθεσία (και όχι την καταστολή) των κακομαθημένων παιδιών με παραβατική συμπεριφορά» και ότι «οι καταληψίες θα έρθουν αντιμέτωποι κάποια στιγμή με τις επιλογές τους όταν κάποιος δυνατότερος θα τους κάνει το ίδιο»! Ως παλιόπαιδα, αδημονούμε για τις νουθεσίες του αγαπητού μας αριστερού δημάρχου, πατέρα και δασκάλου, όπως και για το μάθημα του πώς υπολογίζει το ισοζύγιο δύναμης ανάμεσα σε έναν δήμαρχο και το επιτελείο του, ένα αρχηγό κόμματος και τους μπράβους τους, έναν ταξίαρχο της αστυνομίας και τις παραταγμένες κατασταλτικές του δυνάμεις από τη μία, και σε αυτοοργανωμένες συλλογικότητες και μεμονωμένους κατοίκους χωρίς καμία θεσμική πλάτη από την άλλη. Αυτό που πάντα τους ενοχλούσε και τους ενοχλεί είναι η συλλογική ευφυΐα και βούληση των καταπιεσμένων που αντιστέκονται στην επιβολή, αναμετριούνται με την καταστολή, δεν ξεγελιούνται από τη χειραγώγηση, δεν δέχονται τη διαμεσολάβηση, δεν επιτρέπουν την καπηλεία των αγώνων τους.
Υ.Γ: Φήμες που επιβεβαιώνονται θέλουν το αμάξι με το οποίο έφευγε ο Βελόπουλος αμέσως μετά τη ματαίωση του λογυδρίου του, να διεμβολίζεται από άλλο αμάξι ενός… ομοϊδεάτη του έξω από το δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Αρνούμαστε την όποια ευθύνη για οδικά ατυχήματα πέριξ της κατάληψης και μένει να διερευνηθεί από τις αρχές αν το οδικό αυτό συμβάν ήταν ύπουλος δάκτυλος του Σόρος, θεία τιμωρία για όσους αρνούνται τον Ιησού, κάποιο αυτοσχέδιο σκετσάκι θείας κωμωδίας ή απλά νομοτελειακό αποτέλεσμα των κυκλωμάτων πλαστών αδειών οδήγησης…

Ακολουθεί το κείμενο της κατάληψης, της συγκέντρωσης και της πορείας που ακολούθησε:

Σήμερα, Πέμπτη 14/3, ο Κυριάκος Βελόπουλος και το κόμμα του Ελληνική Λύση έχει ανακοινώσει ομιλία στο πολιτιστικό κέντρο Κερατσινίου "Αντώνης Σαμαράκης".
Ο Βελόπουλος, το κόμμα του, τα στελέχη και οι οπαδοί του είναι γνωστοί ακροδεξιοί, εθνικιστές, ρατσιστές, υμνητές του "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια". Αποτελούν σε νέα συσκευασία τη συνέχεια του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, του οποίου ο Βελόπουλος ήταν στέλεχος και βουλευτής από το 2007, όπως και το διάστημα 2011-12 που το ΛΑΟΣ συμμετείχε σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με πρωθυπουργό τον διορισμένο πρώην τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο για να επιτευχθεί η συνέχιση και εφαρμογή των μνημονίων κοινωνικής ισοπέδωσης και ταξικής λεηλασίας, σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών αντιστάσεων και ταραχών.
Επειδή τα εκλογικά πανηγύρια όλων των ειδών πλησιάζουν (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές, βουλευτικές) δεν σημαίνει ότι οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πολιτιστικά κέντρα, ο δημόσιος χώρος γενικότερα, θα αφεθούν βορά στα κάθε είδους φασιστοειδή και τα κομματίδιά τους. Ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση του είναι ανεπιθύμητοι στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Το ίδιο και κάθε άλλος εθνικιστικός και ρατσιστικός συρφετός, από τους νεοναζί της χρυσής αυγής μέχρι τους τσαρλατάνους της ελλήνων συνέλευσις. Οι προσπάθειές τους για εμφάνιση στο δημόσιο πεδίο αποτελούν από μόνες τους πρόκληση. Όχι γιατί τρέφουμε καμία συμπάθεια στον φιλελεύθερο, σοσιαλιστικό ή αριστερό πατριωτισμό, που θεμελιώνει εξίσου τους πλαστούς διαχωρισμούς και τα νεκροταφεία των εθνικών ιδεωδών. Αλλά γιατί το αίμα δεν γίνεται νερό κι η μνήμη δεν είναι σκουπίδι. Τα προηγούμενα χρόνια οι γειτονιές μας βίωσαν σωρεία φασιστικών επιθέσεων κατά μεταναστών, αγωνιστ(ρι)ών και αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αποτέλεσαν πεδίο κάποιων από τις σφοδρότερες συγκρούσεις με τις παρακρατικές ομάδες κρούσης, τους κρατικούς πάτρωνές τους και τις δυνάμεις καταστολής τους. Έτσι θα πράξουμε και τώρα. Την προεκλογική περίοδο που ακολουθεί θα σταθούμε για άλλη μια φορά στις γειτονιές μας ανάχωμα στον φασισμό και στην προσπάθεια διάχυσης κοινωνικά του εθνικιστικού, ρατσιστικού και σεξιστικού δηλητηρίου. Μαζί με πολλούς άλλους και πολλές άλλες, όπως και τόσες άλλες φορές. Με όπλα μας την συνείδηση, την εξεγερτική ευαισθησία, τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη, για την ατομική και συλλογική χειραφέτηση.
Καλούμε σε στήριξη της κατάληψης στο πολιτιστικό κέντρο Αντώνης Σαμαράκης, Μικράς Ασίας και Παπαναστασίου, που έχει πραγματοποιηθεί από τις 14.00 για την ματαίωση της ομιλίας του Βελόπουλου και σε συγκέντρωση στις 18:00.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ
Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: