Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Τρίτη προβολή από τη Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Δευτέρα 10/6, 9.00μμ, Πλ. Λαού, "ο μεγάλος δικτάτορας"


Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λαού η δεύτερη από τις τέσσερις προβολές που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Λαού από τη Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Η θεματική αφορούσε στην καπιταλιστική λεηλασία και η ταινία «Δευτέρες με λιακάδα» εξελισσόταν στο πεδίο της καθημερινότητας μιας συντροφιάς απολυμένων μεταλλεργατών μετά το κλείσιμο των ναυπηγείων στα οποία εργάζονταν.



Την προβολή παρακολούθησαν και πάλι δεκάδες άνθρωποι ενώ η πλατεία ομόρφυνε για άλλη μια φορά με την παρουσία τόσων ανθρώπων, το όμορφο κλίμα, την προβολή, τα έντυπα, τα πανό, ένα εκ των οποίων αποτύπωνε την αλληλεγγύη μας στους εξεγερμένους στην Τουρκία.

Ο κύκλος προβολών της συνέλευσης συνεχίζεται με τη θεματική "ο φασισμός απειλεί", τη Δευτέρα 10/6, στις 9.00μμ, στην πλατεία Λαού, με προβολή της ταινίας "Ο μεγάλος δικτάτορας" (του Τσάρλι Τσάπλιν), μια αντιναζιστική, αντιρατσιστική, αντιηγεμονική, αντιπολεμική, πολιτική σάτιρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: