Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ Α.Τ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ;

Οι καθημερινές συλλήψεις και η βάρβαρη αντιμετώπιση των μεταναστών «χωρίς χαρτιά» στο πλαίσιο των επιχειρήσεων-σκούπα του φιλόξενου «Ξένιου Δία», με ξυλοδαρμούς, ταπεινώσεις και βασανιστήρια στις αστυνομικές κλούβες, τα μπουντρούμια των κρατητηρίων, τα κελιά των περίφημων «χώρων κράτησης», είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που επιβάλλει τη φτώχεια και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, επιτάσσει απεργούς, καταστέλλει κάθε κινητοποίηση, εισβάλει σε καταλήψεις και επιτίθεται στα αυτοοργανωμένα κοινωνικά εγχειρήματα.
Στο Α.Τ. Δραπετσώνας, το τελευταίο διάστημα μεταφέρονται και στοιβάζονται δεκάδες μετανάστες «χωρίς χαρτιά», παραμένοντας κρατούμενοι για μήνες. Σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, διαβίωσης και προαυλισμού. Με τη γνωστή βάρβαρη, μισάνθρωπη και ρατσιστική αντιμετώπιση των αστυνομικών και με παράταση της κράτησής τους ανά τρίμηνο χωρίς καμία αιτιολόγηση. Με μόνο «αδίκημα» ότι δεν έχουν έγγραφα παραμονής.
Για το λόγο αυτό έχουν γίνει διαδοχικές απεργίας πείνας σχετικά με τις αδιανόητες συνθήκες κράτησης και τις διαδοχικές αποφάσεις τρίμηνης παράτασης του εγκλεισμού τους. Ανάμεσά τους κι η απεργία πείνας 70 μεταναστών που ξεκίνησε στις 14 Μάρτη, με αποτέλεσμα τη διασπορά των απεργών πείνας και σε άλλα τμήματα και την εκεί αστυνομική «υποδοχή» τους με βρισιές, τραμπουκισμούς και απειλές. Η απεργία πείνας ξεκίνησε μετά την αναιτιολόγητη απόφαση παράτασης κράτησης δύο μεταναστών για άλλους 3 μήνες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη 9 μήνες στο κρατητήριο. Ενδεικτική περίπτωση αντιμετώπισης των απεργών πείνας, αυτή του Φαράζ Αχμέτ, παλαιστίνιου πρόσφυγα, που στην 8η μέρα απεργίας πείνας (22/3) λιποθύμησε και οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο γιατί οι μπάτσοι του έδωσαν σαμπουάν λέγοντάς του πως είναι φάρμακο.
Δεν πρόκειται ούτε να συνηθίσουμε ούτε να αποδεχτούμε την ασχήμια αυτού του κόσμου. Ενάντια στη λεηλασία, τη φτωχοποίηση, τη βαρβαρότητα, το ρατσισμό και την καταστολή αντιτάσσουμε την αντίσταση, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των αποκλεισμών και της υποταγής. Κάτω τα ξερά σας από τους κολασμένους και τους αγωνιστές.
από το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Κόρινθο
(στα αστυνομικά τμήματα οι συνθήκες είναι ακόμα χειρότερες)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: