Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ανακατάληψη στις ζωές μας

Η σημερινή μέρα ξημέρωσε με τη Villa Amalias ανακατειλημμένη. Δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες επιχείρησαν το αυτονόητο, τόλμησαν την απάντηση που αρμόζει σε όσους έχουν καταλάβει τις ζωές μας. Η ανακατάληψη της Villa Amalias ήταν και είναι το διακύβευμα όσων αντιστέκονται απέναντι στον ολοκληρωτισμό και τον κοινωνικό εκφασισμό. Είναι μια κίνηση που πρέπει να αγγαλιαστεί από όσους κι όσες δεν σκύβουν το κεφάλι στη ζοφερή πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλλει. Η ανακατάληψη των ζωών μας είναι το επίπεδο βήμα. Γιατί τα εδάφη των αυτοοργανωμένων και κατειλημμένων χώρων είναι ένα μέρος των ζωών μας. Δεν είναι όμως το μοναδικό. Όσο κι αν η εξουσία πολεμάει κάθε απελευθερωμένη μας στιγμή, όσο κι αν στρατοπεδεύει στις ζωές μας, η μάχη θα είναι διαρκής. Για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης.

Επειδή οι νόμοι οργανώνουν την υποταγή, την εκμετάλλευση, την εξαθλίωση, επειδή οι νόμοι είναι το χρήμα και η φτώχεια, ο ρατισμός κι ο σεξισμός, το γκλομπ του μπάτσου και το χαμόγελο του αφεντικού, τα "εθνικά στοιχήματα" στις πλάτες των "από κάτω", τα δελτία ειδήσεων και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, οι ουρές στον ΟΑΕΔ και οι φιλανθρωπίες των μισάνθρωπων.

Επειδή οι νόμοι θέλουν να παρελάσουν πάνω στις ζωές μας, στήνουμε "εστίες ανομίας" παντού, χώρους ελευθερίας και αγώνα για να συναντηθούν οι επιθυμίες μας και να οργανώσουμε την αξιοπρέπεια και την οργή μας, σχέσεις ισότιμες στη βάση της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της χαριστικότητας, υποδομές αντίστασης και αλληλοβοήθειας για να πράξουμε το "αδύνατο" και το αυτονόητο.

Αλληλεγγύη σε όσους/ες επιχείρησαν την ανακατάληψη της Villa Amalias.

Όλα συνεχίζονται.

ΥΓ: Η εκ νέου περικύκλωση της Villa Amalias από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις και εκαμίτες, η εκ νέου εκκένωση του κτιρίου είναι άλλη μια στιγμή της ολομέτωπης επίθεσης που έχει κηρύξει η εξουσία απέναντι σε όσους αντιστέκονται. Ο αστυνομικός στρατός του νέου ολοκληρωτισμού επιχειρεί εκ νέου την εκκένωση όχι απλά της Villa Amalias, αλλά των ίδιων μας των ζωών, επιχειρεί την επίθεση σε κάθε στιγμή ελευθερίας. Είναι υπόθεση όλων των αγωνιζώμενων να σταθούν αλληλέγγυοι σε όσους/ες ανακατέλαβαν το κτίριο της Villa Amamias, σε όσους τόλμησαν το αδιανόητο.


Τόλμες είναι τα μέταλλα
που γίνονται χρυσάφι
με τη λίθο της ψυχής.
Πόσο ψηλά φτερουγίζει ο μάγος
δεν το ξέρουν οι εξουσίες.

αναδημοσίευση από το site του θερσίτη (thersitis.espiv.net)

Δεν υπάρχουν σχόλια: