Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Αντιφασιστική περάμβαση στο Πέραμα την Τετάρτη 13/6 για την επίθεση κατά των αιγύπτιων αλιεργατών

Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο Πέραμα σχετικά με τη δολοφονική ρατσιτική επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών στο σπίτι αιγύπτιων ψαράδων, στο Ικόνιο, την προηγούμενη μέρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό με κατάγματα στην κάτω γνάθο και στα ρινικά οστά για τον Αμπουζίτ Μουμπάρακ.
η αφίσα
50-60 άτομα κινηθήκαμε σε κεντρικούς δρόμους του Περάματος κολλώντας αφίσες αντιναζιστικού περιεχομένου και μοιράζοντας κείμενα σχετικά με την φασιστική επίθεση, που άλλωστε δεν είναι η μόνη το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.
το κείμενο
Στο ύψος της πλατείας Τζορμπατζόγλου γράφτηκαν συνθήματα στο μπαλονάδικο του νεοναζί Πανταζή ο οποίος είναι ένας απο τους έξι περαματιώτες συλληφθέντες για την επίθεση.

το μπαλονάδικο: σκατά στους φασίστες / αναλαμβάνουμε ρατσιστικές επιθέσεις
Αφού ολοκληρώθηκε η παρέμβαση πήγαμε όλοι μαζί στο σπίτι των Αιγυπτίων όπου βρεθήκαμε, γνωριστήκαμε και συζητήσαμε μαζί τους, για την ζωή τους τα τελευταία 15 χρόνια που κατοικούν στο Πέραμα και το ψαράδικο που έχουν αρκετά χρόνια, τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους τις γειτονιάς, με σκοπό να δημιουργηθούν δεσμοί έτσι ώστε κανείς να μην νιώθει μόνος του απέναντι στον φασισμό.
το ψαράδικο των αιγυπτίων μέσα στο Πέραμα,
τα φασιστοειδή πέρασαν πρώτα από εδώ "άπραγοι"
-προφανώς λόγω του ρολού- πριν πάνε στο σπίτι
η ταράτσα του σπιτιού που κοιμόταν ο άτυχος Αμπουζίτ
(με μια δρασκελιά την ανεβαίνεις από τον πλαϊνό δρόμο)
η πρόσοψη του σπιτιού μετά την επίθεση,
οι αιγύπτιοι που ήταν μέσα αμύνθηκαν σθεναρά
γι' αυτό και δεν είχαμε περισσότερους σοβαρά τραυματίες
συζήτηση με τους αιγύπτιους έξω από το σπίτι τους
και μπροστά στο σπασμένο φορτηγάκι τους,
την ίδια τύχη είχε και ένα τρίκυκλο διανομής ψαριών
σύνθημα αλληλεγγύης (1)
στον απέναντι μαντρότοιχο από το σπίτι
σύνθημα αλληλεγγύης (2)
στον απέναντι μαντρότοιχο από το σπίτι
Αξίζει να σημειωθεί (προς αποφυγή κάθε επιφύλαξης ή αμφιβολίας) πως λίγες ώρες πρίν την επίθεση, ο υποψήφιος βουλευτής της χρυσής αυγής στην Β΄Πειραιά Γιάννης Λαγός σε ομιλία που έκανε στην καφετέρια "enigma" στην πλατεία Τζορμπατζόγλου, αναφέρθηκε ανοιχτά στους αιγύπτιους αλιεργάτες, στα "προβλήματα" που δημιουργούν και "στον λογαριασμό που θα δίνουν πλέον στην χρυσή αυγή" (πατήστε εδώ για το σχετικό video).


αναδημοσίευση από το blog του DeStato - Συνέλευση Περάματος για την αλληλεγγύη και την δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια: