Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Για το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό διήμερο 1 & 4 Ιούνη της Συνέλευσης της Πλατείας στο Κερατσίνι

Περίσσοτεροι από 80 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συνέλευσης της Πλατείας στο Κερατσίνι τόσο για την αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία την Παρασκευή 1/6, στην Αμφιάλη, όσο και για την προβολή του ντοκιμαντέρ μνήμης «Τα κορίτσια της βροχής», την Δευτέρα 4/6 στην πλατεία Λαού, για τις φυλακίσεις και τα βασανιστήρια αντιστεκόμενων γυναικών κατά της στρατιωτικής δικτατορίας στον ελλαδικό χώρο την επταετία 1967-74.
Η αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία της Παρασκευής 1/6, ξεκίνησε από την Πλ. Νίκης (τριγωνάκι-ζαρντέν) και πορεύτηκε για μια ώρα, με δυνατό παλμό, συνθήματα και μοίρασμα εκατοντάδων κειμένων, μέσα σε πολλές γειτονιές της Αμφιάλης, Στο τελευταίο της κομμάτι η διαδήλωση πέρασε και από το σπίτι των πακιστανών μεταναστών που είχαν δεχτεί το προηγούμενο διάστημα τις ρατσιστικές επιθέσεις ολιγομελούς ομάδας νεολαίων και ολοκληρώθηκε ξανά στην Πλ. Νίκης.
Η προβολή του ντοκιμαντέρ, το βράδυ της Δευτέρας 4/6 στην πλατεία Λαού, μας έσφιξε το στομάχι από τις μαρτυρίες των γυναικών για την κτηνωδία του δικτατορικού καθεστώτος αλλά αποτέλεσε και ένα ισχυρό ερέθισμα για τη δύναμη της αντίστασης και το ανάστημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απέναντι στους τύραννους και τους βασανιστές.
Με συντροφιά τη μνήμη και το βλέμμα να κοιτάει μπροστά, ο αγώνας ενάντια στους παλαιούς και νέους ολοκληρωτισμούς συνεχίζεται.


αναδημοσίευση από το blog της Συνέλευσης της Πλατείας στο Κερατσίνι

Δεν υπάρχουν σχόλια: