Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Αντιεκλογικά τρικάκια σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα

Τη βδομάδα που πέρασε 32000 αντιεκλογικά τρικάκια (φεϊγ βολάν) πετάχτηκαν σε όλες τις συνοικίες της περιοχής μας, στον Αγ. Μηνά και στον Αγ. Αντώνη, στην Αμφιάλη και στον Αγ. Γιώργη, στα Ταμπούρια και στην Ευγένεια, στη Χαραυγή και στη Δραπετσώνα.
Το μόνο που θα τους τρομάξει πραγματικά όλους είναι ο βαθμός αποχής να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αυτό να αποτελέσει συνάμα το εφαλτήριο για τη συνέχιση και την περαιτέρω εξάπλωση των πολυεπίπεδων προσπαθειών αυτοοργάνωσης της καθημερινής ζωής και των αγώνων, αντίστασης και αλληλεγγύης στις γειτονιές, σε κάθε εργασιακό και εκπαιδευτικό χώρο.
Αυτό που φαίνεται ωστόσο είναι ότι αρκετός κόσμος έχει φάει τη φόλα να πάει να ψηφίσει κάποιο "μικρό κόμμα" για να "τιμωρηθούν" (?!) αυτοί που μας έφεραν ως εδώ. Ενώ κάποιοι άλλοι που θεωρητικά θα απείχαν ανακαλύπτουν διάφορους ευφάνταστους και τυχοδιωκτικούς τακτικισμούς για την επίσκεψή τους στην κάλπη:  την αύξηση του εκλογικού σώματος για την πτώση του ποσοστού των κομμάτων του δικομματισμού ή για να μην μπουν φασιστικά κόμματα στη βουλή και διάφορα άλλα απίθανα. Κάλπικες αντιδράσεις.
Μακάρι, ωστόσο, να διαψευστούμε και όντως ο βαθμός αποχής να κινηθεί σε υψηλά και τρομαχτικά για την εξουσία επίπεδα. Εμείς πάντως παραμένουμε αταλάντευτοι στη θέση της συνειδητής (υπό οποιεσδήποτε συνθήκες) αποχής από κάθε κάλπη, στην επιλογή της εκλογικής απεργίας στα πανηγυράκια των κομμάτων, του κράτους, της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Δεν επιλέγουμε εξουσιαστές και εκμεταλλευτές, δεν αναθέτουμε τις αποφάσεις και τη ζωή μας σε κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: