Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Άμεση αποφυλάκιση της αναρχικής Στέλλας Αντωνίου

Στις 4 Δεκέμβρη του 2010, στο πλαίσιο "επιχείρησης" της "αντι"τρομοκρατικής, με την αναγκαία συμβολή των ΜΜΕ σε επίπεδο θεαματικής διαδικασίας αλλά και ιδεολογικής προπαγάνδας, συλλαμβάνονται έξι άτομα από τον αναρχικό χώρο, μεταξύ των οποίων και η Στέλλα Αντωνίου. Με ένα χαρακτηριστικά πρόχειρο και σαθρό κατηγορητήριο, που για κάποιους από αυτούς -όπως η Στ. Αντωνίου-στηριζόταν αποκλειστικά στην τακτική της ποινικοποίησης των προσωπικών και συντροφικών σχέσεων (που μάλιστα σε μία περίπτωση ήταν εντελώς ανύπαρκτες), προφυλακίζονται και οι έξι, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε άγνωστη(!) ένοπλη οργάνωση με άγνωστη(!) δράση. Ενδεικτικό της προχειρότητας της επιχείρησης αλλά και της εκδικητικότητας απένταντι σε αγωνιζόμενους ανθρώπους είναι το γεγονός της αποφυλάκισης των δύο από τους συλληφθέντες, μετά από 6 μήνες εγκλεισμού, και της απόσυρσης όλων των κατηγοριών τους.

Η αναρχική Στέλλα Αντωνίου διώκεται εξαιτίας της έμπρακτης αλληλεγγύης της σε σύντροφο και φίλο της που φυγοδικούσε, αλλά και επειδή από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της υπερασπίστηκε την πολιτική της ταυτότητα και αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις "αρχές". Σε μία επίδειξη εκδικητικής μανίας, παραμένει μέχρι σήμερα προφυλακισμένη, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχει ανάγκη εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας, που ούτε στο ελάχιστο δεν μπορεί να της παρασχεθεί στη φυλακή. Στις 8 Μαρτίου 2012, μετά από 4 αιτήσεις αποφυλάκισης που απορρίφθηκαν στο σύνολό τους χωρίς αιτιολογία, κατέθεσε νέα αίτηση, απαιτώντας την άμεση αποφυλάκισή της.

Προσπαθούν να εξοντώσουν τα ριζοσπαστικά κομμάτια αυτής της κοινωνίας αιχμαλωτίζοντας συνεχώς αγωνιστές. Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στο οποίο πλέον έχουμε περιέλθει σημαίνει και μετακύληση σε ένα αστυνομικό κράτος. Σε αυτό το πλαίσιο,είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια κατοχύρωσης της δυνατότητας των κατασταλτικών μηχανισμών να συλλαμβάνουν, να βασανίζουν, να πυροβολούν και να φυλακίζουν κατά βούληση και να επικυρώνουν τις πράξεις τους μέσω της δικαστικής εξουσίας. Στεκόμαστε συνειδητά στην πλευρά των αγωνιζόμενων, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων, όπως και συνειδητά ενάντια σε κάθε εκφραστή της κρατικής βαρβαρότητας και εκδικητικότητας, σε κάθε ένστολο ή μη βασανιστή, δολοφόνο, σε κάθε εκφραστή του κόσμου της υποδούλωσης και της υποταγής.

Άμεση αποφυλάκιση της Στέλλας Αντωνίου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το κείμενο της Στέλλας Αντωνίου με αφορμή την 5η αίτηση αποφυλάκισής της

Δεν υπάρχουν σχόλια: