Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Για την συνέλευση-συζήτηση την Πέμπτη 22/3 στο πολιτιστικό κέντρο "Μελίνα Μερκούρη"


50 περίπου άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συνέλευσης της Πλατείας στο Κερατσίνι για συνέλευση-συζήτηση την Πέμπτη 22/3 στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» σχετικά με τον κοινωνικό ξεσηκωμό της 12ης Φλεβάρη, τον κατασταλτικό και ιδεολογικό πόλεμο του καθεστώτος, τους δεκάδες συλληφθέντες και τους 4 προφυλακισμένους της μέρας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν άνθρωποι από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Παρασκευής (ένας από τους προφυλακισμένους είναι από την συνέλευση τους), την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου (που στοχοποιήθηκε μιντιακά μετά τον εντοπισμό εμπρηστικού μηχανισμού σε συρμό στο μετρό του Αιγάλεω, με υπόδειξη αποσπασμάτων προκήρυξης της για άνοιγμα του μετρό Συντάγματος ενόψει της 12ης Φλεβάρη ως «προειδοποίηση για χτύπημα στο μετρό») και η δικηγόρος ενός από τους προφυλακισμένους.
Τη συζήτηση απασχόλησαν τα γεγονότα της ημέρας, η σαθρότητα των διώξεων και των κατηγορητηρίων, η ενίσχυση και ο συντονισμός των κινήσεων αλληλεγγύης για την αποφυλάκιση των προφυλακισμένων αλλά και το κλίμα της περιόδου έτσι όπως διαμορφώνεται προεκλογικά, τα επόμενα «νέα μέτρα» που έρχονται τον Ιούνιο και η συνέχιση των τοπικών και συντονισμένων παρεμβάσεων αντίστασης μέσα στις γειτονιές.
Ενδεικτικό του κλίματος της εκδήλωσης ήταν το πανό που είχε κρεμαστεί έξω από το πολιτιστικό κέντρο: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ.
Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί (όπως όλο το τελευταίο τετράμηνο) την Δευτέρα 26/3, στις 7.00μμ, στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Εμμ. Μπενάκη 70 - Αμφιάλη (φτάνει πλέον ο καιρός που θα επιστρέψουμε στις πλατείες).


αναδημοσίευση από το blog της Συνέλευσης της Πλατείας στο Κερατσίνι

Δεν υπάρχουν σχόλια: