Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Σχετικά με το στρατοδικείο του ολικού αρνητή στράτευσης Γεράσιμου Κορωναίου στις 13/12 στα Γιάννενα

(από το site του ΞΥΠΟΛΥΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ - ολικοί αρνητές στράτευσης από τα γιάννινα)
Ο Γεράσιμος Κορωναίος καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με 3ετή αναστολή. Ποινή εφέσιμη και εξαγοράσιμη προς 10ευρώ για κάθε μέρα. Φυσικά, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπόθεση του Γ. Κορωναίου ήταν η πρώτη ανάλογη που δίκαζε το Στρατοδικείο Ιωαννίνων, για αυτό και τα αστυνομικά μέτρα έφτασαν σε θυσθεώρητα ύψη. Ήδη από την προηγούμενη μέρα είχε δημιουργηθεί κλίμα τρομοκράτησης των φαντάρων που υπηρετούν στα κτίρια των υπηρεσιών της 8ης Μεραρχίας, τα οποία στεγάζονται στο κέντρο της πόλης, με διαδιδόμενες φήμες για επίθεση αναρχικών προς τους απλούς φαντάρους και συνακόλουθες εντολές για επιφυλακή. Το πρωί της δίκης σκυλιά της αστυνομίας σκάλισαν όλο το κτίριο του Στρατοδικείου για τυχόν ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών. Πάνω από 100 κρανοφόροι των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί εμπρός και πέριξ του Στρατοδικείου, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών είχαν στρατοπεδεύσει μέσα στον περίβολο της 8ης Μεραρχίας. Μέσα στην αίθουσα υπήρχε διμοιρία ΟΠΚΕ με τις ασπίδες και τα κράνη να περιμένουν στον προθάλαμο της αίθουσας. Φυσικά δε θα μπορούσε να λήψει το ασφαλιτομάνι. Πάνω από 10 ασφαλίτες βρισκόταν εντός της αίθουσας. Από την πλευρά μας, οι αλληλέγγυοι ξεπερνούσαν τα 100 άτομα, με στιγμές να αγγίζουν τους 120. Οι αλληλέγγυοι κατεύθασαν με πορεία στο Στρατοδικείο. Δυστυχώς μόνο περίπου 35 κατάφεραν να παρακολουθήσουν τη δίκη, αφού εξ’ αρχής ο επικεφαλής των ΜΑΤ δήλωνε πως μόνο 10 άτομα δικαιούνται να εισέλθουν. [...]


Για τη συνέχεια της ενημέρωσης μαζί με την δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης του Γεράσιμου Κορωναίου πατήστε εδώ.
Τις μέρες πριν το στρατοδικείο πραγματοποιήθηκαν σείρα δράσεων αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις του ελλαδικού χώρου ενώ στις 10 Δεκέμβρη πραγματοποιηθήκε εκδήλωση-συζήτηση στα γιάννενα και στις 12 Δεκέμβρη συγκέντρωση με μικροφωνική σε κεντρικό σημείο της πόλης. Κάτω τα κράτη και οι στρατοί, άρνηση θητείας ολική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: