Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Από τη συνέλευση της Δευτέρας 5/12 στη συνέλευση της Δευτέρας 12/12 - Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι

Η συνέλευση της Δευτέρας 5/12 ξεκίνησε με ενημέρωση από εργαζόμενο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για τις ανακοινώσεις της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία των 1000 εργαζομένων από 1/1/2012, με εργασία 2 ημερών την εβδομάδα και αντίστοιχη μείωση των αποδοχών τους κατά 60%, με το ερώτημα αν η Συνέλευση της Πλατείας θεωρεί ότι μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες λόγου και δράσης γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.
Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε απολογισμός της μοτοπορείας αλληλεγγύης στους 400 απεργούς εργάτες της ελληνικής χαλυβουργίας. Η κινητοποίηση κρίθηκε ικανοποιητική τόσο στο σκέλος της τοπικής ενημέρωσης γύρω από την απεργία όσο και στο σκέλος της συντονισμένης μηχανοκίνητης πορείας από πολλές συνελεύσεις γειτονιών μαζί με τη συγκέντρωση οικονομικής ενίσχυσης και τροφίμων.
Στη συνέλευση της Δευτέρας 12/12 αναμένονται προτάσεις για επόμενες κινήσεις αλληλεγγύης που να συνδυάζουν αν γίνεται την αλληλεγγύη στους απεργούς της χαλυβουργίας με το νέο μέτωπο που ανοίγει στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Στη συνέχεια συζητήθηκε η απολογιστική συνάντηση των συνελεύσεων των περιοχών του Πειραιά που είχε γίνει την προηγούμενη μέρα γύρω από την κοινή μας συγκέντρωση στη ΔΕΗ Καμινίων ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα. Κρίθηκε σημαντικό να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις ενάντια στο χαράτσι, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε συντονισμό με τις υπόλοιπες συνελεύσεις των περιοχών του Πειραιά. Στη συνέλευση της Δευτέρας 12/12 αναμένονται νέες προτάσεις γύρω και από αυτό το ζήτημα.
Τέλος, κατατέθηκε η πρόταση για διοργάνωση στο Κερατσίνι συλλογικής κουζίνας και χαριστικού-ανταλλακτικού παζαριού, που θα συζητηθεί επίσης στη συνέλευση της Δευτέρας 12/12, στις 7.00μμ, στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Εμμ. Μπενάκη 70, στην Αμφιάλη. Διαρκές ανοιχτό ραντεβού στις αυτοοργανωμένες συλλογικές διαδικασίες και στις κινήσεις αντίστασης και αλληλεγγύης.
αναδημοσίευση από http://suneleushkeratsiniou.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: