Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν χαμένες ψήφοι, μόνο χαμένες συνειδήσεις και η χαμένη μας ζωή

Με μαζική αφισοκόλληση και μοίρασμα κειμένων στον άξονα Ταμπουρίων-Αμφιάλης ολοκληρώθηκε χθες η 15ημερη αντιεκλογική καμπάνια του στεκιού μας στις περιοχές για τις "αυτο"διοικητικές εκλογές στις 7 & 14 Νοέμβρη.
Συνολικά μοιράσαμε περισσότερα από 3.000 κείμενα και κολλήσαμε 1.200 αφίσες (υπάρχουν σε προηγούμενη καταχώρηση) και 800 μικρά αφισάκια συν κάποιες δεκάδες αντιεκλογικών αφισών του DeStato από το Πέραμα και της Ελευθεριακής Συνέλευσης Πειραιά.
Η αποδοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, όπως επίσης η αγανάκτηση και η απελπισία του. Ειδικά την τελευταία εβδομάδα, σε όλες τις αφισοκολλήσεις και τα μοιράσματα κάναμε πάνω από τον διπλάσιο  χρόνο από το συνηθισμένο, γιατί διαρκώς προέκυπταν καθοδόν αυτοσχέδια "πηγαδάκια" συζητήσεων και σχολιασμών με τους ανθρώπους που συναντούσαμε στους δρόμους.
Παράλληλα, τις τελευταίες μέρες, όπως ήταν αναμενόμενο, κλιμάκωσαν την εκλογική τους εκστρατεία τα κομματικά επιτελεία και οι δημοτικοί τους συνδυασμοί. Ως αποτέλεσμα, το απόγευμα της Πέμπτης 4 Νοέμβρη στη Νίκαια και το απόγευμα της Παρασκευής 5 Νοέμβρη στο Κερατσίνι είχαμε την ατυχία (ή μάλλον πιο σωστά αυτοί είχαν την ατυχία) να διασταυρωθούμε στη Νίκαια με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και στο Κερατσίνι με κλιμάκιο του ΚΚΕ. Διασταυρώσεις που αναπόφευκτα οδήγησαν σε έντονους διαπληκτισμούς στον δρόμο. Οι απίθανοι αυτοί τύποι είχαν το θράσος, λίγο με τη νουθεσία και λίγο με τον τσαμπουκά, να μας "ζητήσουν" να μην κολλάμε πάνω στις αφίσες τους. Όμως εμείς γι' αυτόν ακριβώς το λόγο βγάλαμε το αντιεκλογικό μας υλικό: για την αντιπαράθεσή μας με την απάτη των εκλογών, τη λογική της ανάθεσης και της αντιπροσώπευσης, τα κόμματα και τις δημοτικές τους παρατάξεις. Και όχι για να κάνουμε "συμφωνίες κυρίων" με κομμάτια του εξουσιαστικού συστήματος. Εξάλλου, 1 εβδομάδα πριν, ήταν ακριβώς αυτοί που είχαν καλύψει επιμελώς όλες τις αφίσες μας, μετά τον πρώτο κύκλο αφισοκολλήσεων μας στο Κερατσίνι, τη Νίκαια και την Δραπετσώνα. Ήταν αναμενόμενο ότι ενώ μεταξύ τους θα προσπαθούσαν να κρατήσουν τους τύπους και κάποιες ισορροπίες, απέναντι σε μια αντιεκλογική αφίσα-πρόταση θα σκύλιαζαν αμοιβαία και θα έβγαζαν αφρούς. Βλέπετε ο εσωτερικός τους ανταγωνισμός οφείλεται στο ποιος θα καρπωθεί περισσότερους ψηφοφόρους αλλά το μεγάλο τους πρόβλημα είναι να "κόψει" η εκλογική πελατεία.
Επίσης, πληροφορηθήκαμε από κόσμο που συναντήσαμε στην Αμφιάλη, ότι, κατά την επίσκεψή της στο Κερατσίνι την Τετάρτη 3/11, η Παπαρήγα δεν κατάφερε να διασταυρωθεί με άνθρωπο όταν περπάτησε μαζί με το επιτελείο της στην Τσαλδάρη, σε μια δεικτική κίνηση των κατοικών να "αποσυρθούν" στα σπίτια τους και των μαγαζατόρων στα καταστήματά τους. Η αντίστοιχη προσπάθεια του Σαμαρά την επόμενη μέρα, στέφθηκε με ακόμα πιο παταγώδη αποτυχία, όταν κάτοικοι και μαγαζάτορες της Αμφιάλης μήνυσαν στον δήμαρχο Φώτη Μελά (που ηγούνταν της δεξιάς πομπής) να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στην Τσαλδάρη αυτοί που είναι συνυπεύθυνοι με τους σημερινούς κυβερνώντες για την κοινωνική κατάντια, γιατί θα φάνε γιαούρτια. Μετά από μικρούς διαπληκτισμούς με τους μπράβους του Σαμαρά η πομπή "αποχώρησε" χωρίς να μπει στην Τσαλδάρη.
Συνειδητή αποχή από τις κάλπες, αυτοοργάνωση στις γειτονιές. Δεν υπάρχουν χαμένες ψήφοι, μόνο χαμένες συνειδήσεις και η χαμένη μας ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: