Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Κοινοί αγώνες ντόπιων-μεταναστών, συγκέντρωση αλληλεγγύης Πλ. Βικτωρίας, Τρίτη 9/11, 5:30μμ

Μετανάστες και μετανάστριες
Βρισκόσαστε εδώ έχοντας εγκαταλείψει, πολλές φορές αναγκαστικά, τον τόπο σας, αφού η ζωή εκεί δεν είχε μέλλον.
Βρισκόσαστε εδώ για την αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ζωής, για εσάς και για τους ανθρώπους που έχετε αφήσει πίσω σας.
Από την αρχή του μεγάλου σας ταξιδιού για να φτάσετε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας, οι δυσκολίες που συναντάτε είναι μεγάλες.
Βρίσκεστε αντιμέτωποι με την κρατική πολιτική, την αστυνομική βία και αυθαιρεσία: Αστυνομία, έλεγχοι, συνοριοφύλακες, δουλέμποροι, δυσκολίες με τα χαρτιά, φυλακίσεις.
Βρίσκεστε αντιμέτωποι με το ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Βρίσκεστε αντιμέτωποι με την εκμετάλλευση από τα αφεντικά.
Και όλα αυτά τα γνωρίζετε πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άνθρωπο.
Αντίστοιχα και εμείς, οι ντόπιοι, βιώνουμε την εκμετάλλευση, την αδικία, την αστυνομοκρατία και τον εθνικισμό.
Στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, εδώ και καιρό, ρατσιστές και εθνικιστές, μαζί με το κράτος και την αστυνομία, προσπαθούν να εφαρμόσουν την ωμή ρατσιστική πολιτική εναντίον σας. Υποστηρίζουν με τα ψέματά τους ότι οι «ξένοι φταίνε για την ανεργία, την εγκληματικότητα, τη φτώχεια...». Έτσι κάνουν επιθέσεις ανενόχλητοι, με την αστυνομία να παίρνει ανοικτά, σε κάποιες περιπτώσεις, το μέρος τους. Όμως, ευτυχώς οι μετανάστες δίνουν το δικό τους αγώνα στη γειτονιά που ζούνε, στη γειτονιά τους.
Είμαστε μαζί τους. Είμαστε μαζί σας.
Γιατί γνωρίζουμε ότι η φτώχεια, η ανεργία, η «εγκληματικότητα» είναι «προϊόντα» του εκμεταλλευτικού και αιμοβόρου καπιταλιστικού συστήματος. Γνωρίζουμε ότι οι πλούσιοι έχουν ανάγκη τους μετανάστες εργάτες και όλους εμάς για να μας εκμεταλλεύονται και να αυξάνουν τα κέρδη τους, όταν δεν μας στέλνουν να πολεμάμε για τα συμφέροντά τους. Γνωρίζουμε ότι δεν έχει σημασία η χώρα καταγωγής μας, αν είμαστε άντρες ή γυναίκες, λευκοί ή μαύροι, αν και σε ποιο θεό πιστεύουμε, αλλά ότι αυτοί που μας εξουσιάζουν και μας καταπιέζουν είναι κοινοί εχθροί για όλους μας. Γνωρίζουμε -ιδιαίτερα τώρα που με αφορμή την οικονομική κρίση λαμβάνονται μέτρα που θα έχουν ως αποτέλεσμα οι φτωχοί και οι αποκλεισμοί να πολλαπλασιαστούν και οι πλούσιοι να γίνουν ακόμα πιο ισχυροί- ότι οφείλουμε να βρεθούμε μαζί σε κοινούς αγώνες ενάντια στην κρατική πολιτική, το ρατσισμό, τον εθνικισμό, τους διαχωρισμούς του φύλου, του έθνους, της θρησκείας.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών
Έξω οι φασίστες, οι ρατσιστές,
οι εθνικιστές από τις γειτονιές
 
Συγκέντρωση αλληλεγγύης, πλατεία Βικτωρίας, Τρίτη 9 Νοέμβρη, 5.30μμ
αλληλέγγυες/οι

Δεν υπάρχουν σχόλια: