Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Κάτω τα κράτη και οι στρατοί - άρνηση θητείας ολική


Στα λευκά κελιά της Τουρκίας βρίσκεται από τις 6 Γενάρη ο αναρχικός/αντιμιλιταριστής Volkan Sevinc (Βολκάν Σεβίντς), που συνελήφθη σε κεντρικό σημείο στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αντιρρησία συνείδησης Enver Aydemir (Ενβέρ Αϊντεμίρ).
Ο Enver είχε δηλώσει δημόσια την άρνησή του να υπηρετήσει στον τουρκικό στρατό τον Ιούλιο του 2007, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί από τις στρατιωτικές αρχές, όπου και βασανίστηκε.. Μετά από το στρατιωτικό δικαστήριο τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να παρουσιαστεί στο στρατό. Ο Enver δεν παρουσιάστηκε και έτσι συνελήφθη ξανά, με την κατηγορία της λιποταξίας, στις 24 Δεκέμβρη 2009, καθώς πήγαινε σε συνέλευση για τους αντιρρησίες συνείδησης στην Κωνσταντινούπολη. Τώρα κρατείται στη στρατιωτική φυλακή Μάλτεπε, στην Κωνσταντινούπολη.
Οι αναρχικοί, αριστεροί και αλληλέγγυοι, που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Enver, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην Άγκυρα, στις 6 Γενάρη, προσπάθησαν να ανοίξουν πανό με σύνθημα «Λευτεριά στον Enver Aydemir» και να διαβάσουν σχετικό κείμενο αλληλεγγύης, όταν δέχτηκαν επίθεση από τα τουρκικά ΜΑΤ. Οι μπάτσοι συνέλαβαν 23 διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους αναρχικούς. Μετά από 24ωρη κράτηση, οι 22 αποφυλακίστηκαν και οι 19 από αυτούς βρέθηκαν να κατηγορούνται με το γνωστό άρθρο 318 περί "αποξένωσης του λαού από το στρατιωτικό καθήκον" (νόμος που απαγορεύει και τιμωρεί όποιον προτρέψει άλλον να μην καταταγεί ή κάνει προπαγάνδα κατά της στρατιωτικής θητείας) και το γελοίο νόμο περί «επαίνου του εγκλήματος και του εγκληματία». Ο αναρχικός και αντιμιλιταριστής Volkan, που βαρύνεται με τις ίδιες κατηγορίες, προφυλακίστηκε φερόμενος ως υποκινητής. Κρατείται στις φυλακές τύπου F (λευκά κελιά) Σιντζάν στην Άγκυρα μέχρι την μέρα της δίκης του, στις 15 Φλεβράρη και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια, όπως και οι άλλοι 19 συλληφθέντες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
την Πέμπτη 11/2/2010
ώρα 17:30

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΗ VOLKAN
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ENVER
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 19

Αλληλέγγυοι/ες

Δεν υπάρχουν σχόλια: