Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Πίσω ένστολα και φασιστικά αποβράσματα / εμπρός συντρόφισσες-σύντροφοι

Η επιχείρηση Νόμος και Τάξη, Ασφάλεια και Μηδενική Ανοχή, συνεχίζεται με αγαστή πάντα συνεργασία κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών. Μετά την επίθεση με μολότωφ στην Villa Amalias (με την ολοκλήρωση θεατρικής παράστασης στην αυλή της κατάληψης), στις 9 Ιουλίου, από 20 φασιστοχουλιγκάνους που ξεκίνησαν από την πλατεία Αγ. Παντελεήμονα κατόπιν επίσκεψης του Μαρκογιαννάκη, επίθεση δέχτηκαν ο κατειλημμένος χώρος που στεγάζεται το RADIO REVOLT στη Θεσσαλονίκη με μολότωφ τα ξημερώματα της 21ης Ιούλη και η κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ με γκαζάκια τα ξημερώματα του Σαββάτου 25 Ιούλη, επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Ανακοίνωση του RADIO REVOLT
Τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου ο κατειλημμένος χώρος που στεγάζεται το Radio Revolt, το βαγόνι του ΟΣΕ στο κέντρο της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ, δέχτηκε επίθεση από αγνώστους με 3 βόμβες μολότωφ. Αφού οι "άγνωστοι" δράστες επιχείρησαν να επιτεθούν στο στούντιο, χωρίς όμως επιτυχία, κατέληξαν να βομβαρδίσουν με τις μολότωφ τη χέστρα του ραδιοφώνου, στην οποία και περιορίστηκε το σύνολο των ζημιών. Ο σταθμός σταμάτησε να εκπέμπει μόνο για 3 ώρες μέχρις ότου να αποκατασταθεί το ρεύμα, που διακόψαμε για λόγους ασφαλείας.
Η επίθεση στο Radio Revolt ήταν μια ακόμα ατυχής προσπάθεια απ'τη μεριά κράτους και παρακράτους που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων το τελευταίο εξάμηνο μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη, που ανακοινώνει η πολιτική-οικονομική εξουσία και διεκπεραιώνουν μπάτσοι και κάθε λογής φασισταριά. Στόχος, κάθε ελεύθερη φωνή, κάθε φωνή και πράξη διαμαρτυρίας και αντίστασης. Στόχος τους, η σταδιακή συντηριτικοποίηση και φασιστοποίηση ευρύτερων κοινωνικών κομματιών, η ανάπτυξη ξενοφοβικών συνδρόμων και τελικά η επικράτηση του τρόμου. Η αστυνομία παρουσιάζεται ως νέος μεσίας, και το δόγμα της τάξης και της ασφάλειας παρουσιάζεται ως πιο αναγκαίο από ποτε.
Ας τους αφήσουμε όμως να ζουν στον κόσμο τους, καθώς μέρα με τη μέρα η πολυμέτωπη και πολύπλευρη αντίσταση δυναμώνει, και χιλιάδες άνθρωποι πλέον παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις και η πληθώρα των εκδηλώσεων αποδείκνυει πως κάθε απειλή απλά δυναμώνει τα κοινωνικά εγχειρήματα.
Το Radio Revolt σε πείσμα όλων αυτών που προστέθηκαν στον κρατικό κορμό καταστολής, εκπέμπει και θα συνεχίσει να εκπέμπει.
Ενάντια στην καθεστωτική ενημέρωση
ΟΠΛΙΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ!


Radio Revolt
22/07/09



«Σήμερα Σάββατο 25 Ιουλίου στις 5.05 τα ξημερώματα κάποια σαΐνια έβαλαν γκαζάκια στη σιδερένια κεντρική είσοδο της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ. Τοποθέτησαν τσάντα που περιείχε 6 γκαζάκια, 1 τετράλιτρο μπιτόνι και ένα κουτί προσανάμματα.
Η έκρηξη έγινε αντιληπτή από κόσμο που ήταν μέσα στην κατάληψη και βρίσκεται σε επιφυλακή μετά τις τελευταίες απειλές για καταστολή των κατειλημμένων χώρων. Αμέσως βγήκαμε στην είσοδο και με τη βοήθεια γειτόνων που είδαν τη φωτιά τη σβήσαμε ενώ ζημιές δεν προκλήθηκαν.
Εντύπωση μας έκανε η "γρήγορη κινητοποίηση" της αστυνομίας αφού 6' μετά την έκρηξη 3 περιπολικά, 1 ασφαλίτικο και ένα τζιπάκι άρχισαν να κόβουν βόλτες σε κοντινή απόσταση. Μάλιστα το τζιπάκι κάποια στιγμή σταμάτησε και οι μπάτσοι άρχισαν να προκαλούν..
Μετά από 20' δύο διμοιρίες ανέβηκαν στη γωνία Κατσιμίδη με Εγνατία και συνέχισαν να προκαλούν. Άλλος κόσμος ειδοποιήθηκε με τηλέφωνα και ήρθε γρήγορα.
Είναι η δεύτερη επίθεση μέσα σε 4 μέρες που δέχεται κατειλημμένος χώρος στη Θεσσαλονίκη (η πρώτη ήταν στο κατειλημμένο βαγόνι radio revolt μέσα στα πανεπιστήμια).
Τίποτα δεν θα μας κάμψει από το να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα τους χώρους όπου ζούμε και αναπνέουμε.»



Έχει αναλυθεί επαρκώς και έχει δηλωθεί κατ’ επανάληψη από το κράτος ότι οι αναρχικοί, οι αντιεξουσιαστές και τα εγχειρήματα τους αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα της κατασταλτικής στρατηγικής για την «πάταξη του εσωτερικού εχθρού», ιδιαίτερα μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη.
Μπορεί να μας χτυπάτε, μπορεί ακόμα και σε στιγμές να λυγίσουμε από το βάρος των επίσημων και «ανεπίσημων» κατασταλτικών μεθοδεύσεων, όμως δε θα καταφέρετε ποτέ να κάμψετε τη βούληση μας για αντίσταση. Ο κόσμος της ελευθερίας, η εξεγερτική ευαισθησία, η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη θα επικρατήσουν του κόσμου της εξουσίας, της κρατικής-καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της καταστολής, της συναισθηματικής και διανοητικής ερήμωσης.
Οι καταληψιακές «φρουρές» στα πόστα τους. Οι δίαυλοι επικοινωνίας ανοιχτοί. Τα αντανακλαστικά της αλληλεγγύης σε εγρήγορση… Πίσω ένστολα και φασιστικά αποβράσματα / εμπρός συντρόφισσες-σύντροφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: