Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Αντιεθνικιστική συγκέντρωση, Κυριακή 20/1, 13:00, Πλατεία Βικτωρίας (Αθήνα)



ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ
ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ

Με αφορμή και πρόσχημα την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος του κράτους της Μακεδονίας, παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες τον εθνικιστικό παροξυσμό που εκφράστηκε αρχικά με «αυθόρμητα» και υπερκομματικά συλλαλητήρια και εσχάτως με το τερατούργημα των λίγων εθνικιστικών μαθητικών καταλήψεων. Ενώ είναι προφανές ότι κράτος και κεφάλαιο ταΐζουν την κοινωνική βάση με έθνος και εξωτερικούς εχθρούς, ένας μέρος της αυτής ανταποκρίνεται και αναπαράγει την εθνικιστική ρητορεία και πρακτική. Οι συμμετέχοντες/ουσες στα συλλαλητήρια, βρέθηκαν πλάι πλάι με ακροδεξιούς κομματικούς, με νεοναζί, με στρατιωτικούς, με την εκκλησία, καθώς και με πολλές άλλες γραφικές παρουσίες του ακροδεξιού θιάσου αλλά και αριστερών παραφυάδων, ισχυροποιώντας το δόγμα ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και τον εθνικισμό/πατριωτισμό και νομιμοποιώντας τις φασιστικές ομάδες κρούσης. Κατά τη διάρκεια ή στο τέλος των εθνικιστικών αυτών μαζώξεων πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις, πάντα με τις πλάτες της αστυνομίας, σε χώρους αντίστασης και ελευθερίας (ΕΚΧ σχολείο, εμπρησμός κατάληψης Libertatia, κατειλημμένο θέατρο Εμπρός, κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ) άλλα και σε μετανάστες/στριες.
Με την επικείμενη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στην εθνικιστική ιδεολογία υπό τη μορφή του αριστερού πατριωτισμού, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι το κράτος έχει συνέχεια και μπαίνει μπροστά στην υπόθεση της εθνικής συνοχής, προωθώντας και ισχυροποιώντας τα εθνικά συμφέροντα. Η αριστερή πολιτική διαχείριση βασίζεται επίσης στο ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας που προϋποθέτει την ύπαρξη μιας φαντασιακής κοινότητας, τα μέλη της οποίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι οι ταξικοί, φυλετικοί και έμφυλοι διαχωρισμοί να αποκρύπτονται και ως εκ τούτου να διατηρούνται πάντα προς όφελος των κυρίαρχων και των ισχυρών.
Η ίδια κρατική διαχείριση δολοφονεί μετανάστες και μετανάστριες στα σύνορα ή τους/τις φυλακίζει ή εξοντώνει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταστέλλει κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Οι μηχανισμοί καταστολής της συνεργάζονται με τα τάγματα εφόδου, εξευτελίζουν, βασανίζουν, φυλακίζουν αγωνιστές/αγωνίστριες. Η ίδια στοχοποιεί εσωτερικούς εχθρούς, που δεν ταιριάζουν στο εθνικό της αφήγημα.

Οι εθνικές ιδέες γεννούν νεκροταφεία
Να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στον εθνικισμό και τις φασιστικές συμμορίες

Ενάντια σε έθνη, κράτη, σύνορα, πατρίδες, πατριαρχία, θρησκεία, πολεμικές μηχανές
Αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση

Αναρχικές συλλογικότητες, καταλήψεις, αναρχικοί-αναρχικές

Δεν υπάρχουν σχόλια: