Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Ενημέρωση για την αντιεθνική παρέμβαση αλληλεγγύης στους ολικούς αρνητές στράτευσης στο Ινστιτούτο Γκαίτε (17/12)

Το απόγευμα της Δευτέρας 17/12, έξω από το Ινστιτούτο Γκαίτε στην οδό Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε αντιεθνική παρέμβαση αλληλεγγύης στους ολικούς αρνητές στράτευσης, επ’ αφορμής της προγραμματισμένης εκδήλωσης του κυβερνητικού πλυντηρίου «Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς» με τίτλο «Διεθνισμός ή Εθνικισμός» – «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα». Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε ενάντια σε μία ακόμη προσπάθεια ξεπλύματος της βαρβαρότητας του έθνους, του κράτους και του στρατού από τους εκπροσώπους του διεθνισμού, σε μια εποχή που οι ολικοί αρνητές στράτευσης διώκονται ασταμάτητα από τους διεθνιστές της αριστερής διακυβέρνησης (με τον ίδιο ζήλο που επέδειξαν οι «εθνικιστές» προκάτοχοί τους) για την έμπρακτη και κοινωνικά ορατή εναντίωσή τους στις εθνικές αυταπάτες, τον μιλιταρισμό και τον κόσμο της εξουσίας.

Η εκδικητική και παραδειγματική στρατιωτική καταστολή των «ανυπότακτων» με επαναλαμβανόμενες ποινικές και οικονομικές διώξεις (με χαρακτηριστική την περίπτωση του αναρχικού ολικού αρνητή στράτευσης Δ. Δημτσιάδη στην Θεσσαλονίκη ο οποίος μέσα σε 2 χρόνια έχει πολλαπλά στρατοδικεία και διαδοχικά πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ), οξύνεται καθόλου τυχαία σε μία περίοδο κατά την οποία ο εθνικιστικός, πατριωτικός, μιλιταριστικός και πατριαρχικός εσμός διαμορφώνει τις συστημικές προσταγές ενάντια στους «από κάτω». Οι συστηματικές αυτές πολιτικές διώξεις επιβεβαιώνονται και στην Αθήνα, όπου πέραν των προστίμων και των απειλών (από μπάτσους, εισαγγελείς, εφοριακούς και καραβανάδες) ενάντια σε ολικούς αρνητές στράτευσης, η φάμπρικα των στρατοδικείων στο Ρουφ διώκει μέσα σε μία μέρα (6 Φεβρουαρίου 2019) δύο ολικούς αρνητές (Κωνσταντίνος Γουνιτσιώτης και Στράτος Μωυσής) ενώ λίγες μέρες αργότερα (18 Φεβρουαρίου 2019) ακολουθεί μία ακόμα δίωξη ολικού αρνητή στράτευσης (Παύλος Χριστόπουλος).
Η παρέμβαση, η οποία πλαισιώθηκε από περίπου 40 συντρόφους/ισσες, ξεκίνησε λίγο μετά τις 6μμ αποκλείοντας την είσοδο του Ινστιτούτου Γκαίτε, με πανό, αντιμιλιταριστικά και αντιεθνικά συνθήματα*, τρικάκια και μοίρασμα εκατοντάδων κειμένων ενάντια στα κυριαρχικά ψευδοδιλήμματα «διεθνισμού ή εθνικισμού» που ρίχνουν στάχτη στα μάτια αποκρύπτοντας την κοινή υπηρεσία αμφότερων στα εθνικά ιδεώδη και την κρατική βαρβαρότητα (με τη στρατιωτική διαχείριση και καταστολή προσφύγων/μεταναστών ως «εθνικού κινδύνου» να δεσπόζει στη λίστα των «εθνικών αναγκών» μαζί με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης/ομηρίας, τις φυλακές και τις κρατικές δολοφονίες στα σύνορα). Ανάμεσα στα περίπου 150 άτομα που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση (τα οποία χωρίς να συνιστούν ένα ομοιογενές πλήθος στάθηκαν μεταξύ απαθούς δεκτικότητας έως και θετικής ανταπόκρισης και ενδιαφέροντος προς την παρέμβαση) δεν έλειψαν και εκείνοι-ες που επέδειξαν περήφανα έναν «αριστερό πολιτισμό» συγκοινωνούντα με εκείνον των αντιδραστικών μικροαστών και μαγαζατόρων που τους ενοχλούν οι πορείες και οι πολιτικές κινητοποιήσεις. Αυτοί οι μάγοι της αορατοποίησης που κόπιαζαν να εξαφάνισουν τον πολιτικό χαρακτήρα της παρέμβασης, τα πανό, τα κείμενα, τα τρικάκια και τους δεκάδες συντρόφους/ισσες στην είσοδο του Ινστιτούτου, με προοδευτικές σπρωξιές και εντάσεις, είναι αυτοί που νομιμοποιούν την γλώσα της καταστολής, των δικών τους κρατικών μηχανισμών. Είναι αυτοί που μπορούν και μεταμορφώνονται σε θιγμένους και ενίοτε αγανακτισμένους πολίτες, αποδίδοντας «αυταρχισμό» και «φασισμό» σε όσους/ες αρνούνται τα έθνη και τον μιλιταρισμό. Είναι αυτοί που χειροκροτούν τους στυλοβάτες της κρατικής εξουσίας όπως ο Μπαλτάς, ο Ρήγας, ο Τσακαλώτος, ο Καρανίκας και άλλοι πρεσβευτές της διεθνιστικής καταστολής των ολικών αρνητών στράτευσης.
Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε στις 7:30μμ με πορεία προς τα Προπύλαια, στη διάρκεια της οποίας συνεχίστηκε το μοίρασμα κειμένων, τα αντιμιλιταριστικά συνθήματα και τα τρικάκια.


Ούτε εθνικιστές, ούτε διεθνιστές
Απάτριδες, ανυπότακτοι και αντιμιλιταριστές

Κάτω τα κράτη, τα έθνη και οι στρατοί
Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης

 

[*Ορισμένα από τα συνθήματα που φωνάζονταν κατά τη διάρκεια της παρέμβασης:

Ούτε διεθνιστές, ούτε πατριώτες
Στην εθνική ενότητα είμαστε προδότες

Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών
Είναι και οι Έλληνες φονιάδες των λαών

Κανένας φαντάρος ποτέ και πουθενά
Εμείς δεν πολεμάμε για τα αφεντικά

Ούτε με Μπαλτά, ούτε με Σαμαρά
Εμείς δεν πολεμάμε για τα αφεντικά

Σε ελλάδα, τουρκία, μακεδονία
Ο εχθρός είναι στις τράπεζες και τα υπουργεία

Κράτη, έθνη, θρησκεία, οικονομία
Γέμισαν τη γη ανθρώπινα σφαγεία]

 

Για να κατεβάσετε το κείμενο της παρέμβασης ("τα έθνη δεν είναι χορτοφάγα") σε μορφή pdf, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: