Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ενημέρωση απο τον αγώνα των έγκλειστων μεταναστριών στο Ελληνικό

Αναδημοσίευση από το μπλογκ των αλληλέγγυων κρατουμένων στα νότια:




Ο αγώνας των έγκλειστων μεταναστριών του κέντρου κράτησης ελληνικού για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια τους συνεχίζεται. 10 κρατούμενες μετανάστριες συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν στις 13/4, πάρα την τρομοκράτηση και την καταστολή που δέχονται – οι ανθρωποφυλακες τιμωρητικα τους απαγορευσαν τον προαυλισμο.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης, από την τερψιθέα προς το κέντρο κράτησης, με την συμμετοχή πολλών συλλογικοτήτων από όλη την Αθήνα. Περισσότερα από 300 άτομα φωνάξαμε συνθήματα, μοιράσαμε κείμενα και πετάξαμε τρικάκια στις γειτονιές όπου πέρασε η πορεία. Έξω από το κέντρο κράτησης ενώσαμε τις φωνές μας με τις μετανάστριες που φώναζαν για την ελευθερία τους. 4 συντρόφισσες μπήκαν στα κρατητήρια και συνομίλησαν με τις αγωνίστριες μετανάστριες.




Η Ρ. Ντ., η μετανάστρια που ήταν έγκυος και ενώ αιμοραγούσε δεν μεταφέρθηκε εγκαιρα στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να αποβάλει, είναι ακόμα κρατούμενη. Η Σάναα Τάλεμπ, που αντιστάθηκε στην προσπάθεια βίαιης απέλασης της και δικάζεται για αυτό στις 31/5, παραμένει κρατούμενη εδώ και ένα χρόνο και η κράτησή της επεκτάθηκε για άλλους 6 μήνες!

Οι έγκλειστες μετανάστριες του ελληνικού ξεκίνησαν στις 13/4 απεργία πείνας με κύριο αίτημά τους την ελευθερία τους. Η κρισιμότητα του αγώνα τους είναι προφανής. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους. Καλούμε σε συνέλευση για την συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης, αύριο Κυριακή 17/4 στις 18.00 στο κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο.



αλληλέγγυες/οι

Δεν υπάρχουν σχόλια: