Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Τρίτη 01/03, Δικαστήρια Ευελπίδων: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Sanaa Taleb

Αναδημοσίευση από το blog του Συντονισμού αναρχικών κοινοτήτων αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας :



ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ SANAA TALEB
και σε όλες τις έγκλειστες μετανάστριες
στο κέντρο κράτησης Ελληνικού

Η Sanaa Taleb από το Μαρόκο είναι μια από τις δεκάδες έγκλειστες μετανάστριες στο κέντρο κράτησης Ελληνικού, όπου κρατείται για πάνω από 12 μήνες.
Η Sanaa εξαρχής διεκδίκησε την απελευθέρωσή της μετά την παρέλευση της 6μηνης κράτησης της, αντιστεκόμενη στο καθεστώς εξαίρεσης που εγκαινίασαν οι κρατικοί μηχανισμοί πάνω της. Σήκωσε κεφάλι και αντιστάθηκε μαζί με τις συγκρατούμενες της ενάντια στις άθλιες συνθήκες κράτησης στο κολαστήριο του Ελληνικού και τις εκδικητικές παρατάσεις εγκλεισμού τους, με πρόσφατο παράδειγμα την μαζική αποχή συσσιτίου τον περασμένο Νοέμβρη. Οι μηχανισμοί του κολαστηρίου ξερνάνε την εκδικητικότητά τους ενάντια στην αγωνιστική στάση της Sanaa Taleb όχι μόνο παρατείνοντας αυθαίρετα τον εγκλεισμό της και απορρίπτοντας τις αιτήσεις ασύλου, αλλά την 1η Μάρτη την σέρνουν στο δικαστήριο με αστείες ποινικές κατηγορίες επειδή έκανε το αυτονόητο: αρνήθηκε να συναινέσει και αντιστάθηκε στη βίαιη απέλασή της.
Θα παραμείνουμε αδιαπραγμάτευτα στο πλάι των αόρατων αυτής της κοινωνίας.
Δίπλα στις έγκλειστες μετανάστριες στο Ελληνικό αλλά και σε κάθε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών ανά την επικράτεια. Οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία δεν χωράνε ούτε σε κέντρα κράτησης ούτε σε “κέντρα φιλοξενίας”. Χτίζουν καθημερινά την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό, τσακίζουν καθημερινά τον ρατσισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, υπερασπίζονται έμπρακτα την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων πέρα από σύνορα και φράχτες, «σημεία ελέγχου» και στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η αλληλεγγύη παραμένει το πολύτιμο όπλο μας. 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/2, 17.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΟΓΗΡΩΝ (ΜΕΤΡΟ ΔΑΦΝΗΣ)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:
ΤΡΙΤΗ 1/3, 9.00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤIΡΙΟ 2 
Συντονισμός αναρχικών κοινοτήτων αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας
Ναμούς αναρχική συλλογικότητα από Άνω Γλυφάδα-Ελληνικό-Αργυρούπολη
Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών απο τους πρόποδες του Υμηττού
Σύντροφοι-συντρόφισσες από Ηλιούπολη
Ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: