Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

10 χρόνια Ρεσάλτο - 2 μέρες εκδηλώσεων

Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιούνη ολοκληρώθηκε, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, το διήμερο εκδηλώσεων, για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Ρεσάλτο. Δύο μέρες που μας έδωσαν την ευκαιρία, να μοιραστούμε σκέψεις, ανησυχίες, όνειρα, με έναν δημιουργικό τρόπο. Δυο μέρες συντροφικότητας, χαράς, επικοινωνίας και μοιράσματος.
Κοιτάξαμε πίσω στο χρόνο, στα 10 χρόνια παρουσίας και δράσης του αναρχικού  χώρου αλληλεγγύης και ρήξης, Ρεσάλτο, κάνοντας ταυτόχρονα  ένα σάλτο προς τα μπρος, μέσα από δημιουργικά δρώμενα  που υπόσχονται συνέχεια.



Το Σάββατο 20/6 πραγματοποιήθηκε συναυλία στο πάρκο Σελεπίτσαρι. Αυτοοργανωμένα, αντιεμπορευματικά μουσικά συγκροτήματα έπαιξαν μουσική μέχρι το βράδυ. Ξεχασμένη Γενιά (μαθητικό punk - Κερατσίνι), Πυράκανθος (hip-hop - Αιγάλεω), No name yet (Κερατσίνι) , Ζωή Τάχα (Αιγάλεω). Με στίχους και μουσική, ανταγωνιστικά στο θέαμα, το εμπόρευμα και κάθε εξουσία.






Στο χώρο πραγματοποίησης της εκδήλωσης είχε διαμορφωθεί θεματικός λαβύρινθος με ταμπλό πάνω σε διάφορες θεματικές  που είχαμε ασχοληθεί, κατά τη διάρκεια  της χρονιάς που πέρασε. Επίσης υπήρχε έκθεση έντυπου αρχειακού υλικού, με επιλογή από αφίσες, εφημερίδες και έντυπα από τα 10 χρόνια λειτουργίας μας. 



Συντροφικό κλίμα, έντονες συζητήσεις, χαμόγελα και γέλια στις επιμέρους παρέες πριν ξεκινήσει η συναυλία. Ενέργεια, χορός αλλά και συγκίνηση την ώρα της συναυλίας.



Τη Κυριακή 21/6 η θεατρική ομάδα του Ρεσάλτο παρουσίασε τη θεατρική παράσταση που ετοίμαζε τον τελευταίο καιρό, 5 μονόπρακτα του Πίντερ,  στην ταράτσα του στεκιού. Και αυτή η δημιουργική αυτή απόπειρα αγκαλιάστηκε από πολύ κόσμο  και χρειάστηκε επιτόπου να αποφασίσουμε, η παράσταση  να παιχτεί δύο φορές ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν όλοι και όλες.  Η ανταπόκριση  ήταν πολύ θετική και χάρισε στιγμές γέλιου αλλά και έντονης προσήλωσης. Αποτέλεσε τη σπίθα για σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από εξουσιαστικές σχέσεις, βαθιά ριζωμένες στην κοινωνία, μέσα από τον μοναδικό και έμμεσο τρόπο της θεατρικής δημιουργίας.



Με την ευαισθησία της εξέγερσης,
Το πείσμα της ανυποταγής,
Τη δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης,
Τη θέληση για ελευθερία… συνεχίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: