Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ρατσιστική επίθεση στο Κερατσίνι


Καμία ανοχή στις ρατσιστικές επιθέσεις, ούτε
 στην πλατεία Λαού ούτε και πουθενά.
Ο Αντνάν είναι μετανάστης από το Πακιστάν. Βρίσκεται κάθε μέρα στην πλατεία Λαού, καθώς δουλεύει στα παιχνίδια μπροστά από την παιδική χαρά. Είναι ένας από τους ανθρώπους της πλατείας αφού αναπτύσσει καθημερινές σχέσεις μέσα σε αυτήν. Ένας από τους από κάτω που βιώνει την εκμετάλλευση από τα αφεντικά και το κράτος. Ένας από εμάς.
Την Τρίτη 5/5, γύρω στις 10 το βράδυ, ο Αντνάν δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από 4 άτομα ( ο ένας τον χτύπησε και οι τρεις του έκαναν πλάτες) με το πρόσχημα ότι ''κοίταξε την κοπέλα'' του θιγόμενου και ατάκες του στυλ ''τι κοιτάς ρε κωλοπακιστανέ''. Τον τραυμάτισαν στο πρόσωπο και το σώμα με γροθιές και έναν σιδερένιο λοστό και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν από την πλατεία. Άμεσα μαζεύτηκε κόσμος από την πλατεία και αλληλέγγυοι από την περιοχή. Τον βοήθησαν να συνέλθει μέχρι να έρθει ένας φίλος του για να πάει στο νοσοκομείο. Εμφανίστηκαν και μπάτσοι, οι οποίοι υπήρξαν αρκετά ειρωνικοί και αδιάφοροι, του ζήτησαν χαρτιά και του είπαν αν θέλει να πάει στο τμήμα να καταθέσει μήνυση.
Καμία ρατσιστική επίθεση δεν είναι ανεκτή, ούτε στην πλατεία Λαού ούτε πουθενά, είτε εκδηλώνεται από τάγματα εφόδου είτε κρύβεται πίσω από αστείες προφάσεις του στυλ ''μου πείραξε την κοπέλα''. Όποια και αν είναι η αφορμή τέτοιες πρακτικές δεν είναι παρά συνέχεια του έργου του κράτους, των ΜΜΕ και των αφεντικών που προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν την αντίληψη ότι οι μετανάστες και κάθε ''διαφορετικός'' είναι πρόβλημα, για να διαιρούν τους υποτελείς τους και να αποδυναμώνουν τις αντιστάσεις των από κάτω. Οι θρασύδειλοι ρατσιστές θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

* Παρότι από την πρώτη στιγμή ενημερωθήκαμε για το συμβάν και άνθρωποι του στεκιού άμεσα βρέθηκαν στην πλατεία και μίλησαν με τον Αντνάν πριν πάει στο νοσοκομείο, καθυστερήσαμε την ανακοίνωσή μας γιατί ήταν απαραίτητο να διερευνήσουμε το περιστατικό, τα κίνητρα των επιτιθέμενων και να αποσαφηνίσουμε τον χαρακτήρα της επίθεσης


Δεν υπάρχουν σχόλια: