Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Για την θεατρική παράσταση "ο άσχημος" της ομάδας ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ, στις 8/7, στην πλατεία Πόντου, στην ΧαραυγήΤην Δευτέρα 8/7, η θεατρική ομάδα ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ σε συνεργασία με τη Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, παρουσίασε στο θεατράκι της πλατείας Πόντου στην Χαραυγή (Κερατσίνι), τη μαύρη κωμωδία του Marius Von Mayenburg "ο άσχημος".


Ένα σύγχρονο έργο, ανελέητη σάτιρα των επιδερμικών, αλλότριων και αλλοτριωτικών αξιών των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών. Των προτύπων ομορφιάς που μεσολαβούν στις ανθρώπινες σχέσεις ως κριτήρια απόρριψης ή αποδοχής. Της επιθυμίας για άνοδο, αναγνώριση, κύρος, πλουτισμό, εξουσία. Της μαζοποίησης και ομογενοποίησης.


Δεκάδες άνθρωποι της περιοχής, πολλοί εκ των οποίων από τη συνοικία της Χαραυγής, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της παράστασης, σε ένα θεατράκι που έχει ως φόντο τον Σαρωνικό και τα βιομηχανικά κουφάρια του τσιμεντάδικου, των λιπασμάτων, του υαλουργείου.


Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης χρειάστηκε να καθαρίσουμε τον χώρο για πάνω από 1 ώρα από τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες, εικόνα που συναντά κανείς σε όλες τις πλατείες της περιοχής, αφού είναι προφανές ότι ο δήμος έχει εγκαταλείψει ακόμα και τις πλέον στοιχειώδεις ενέργειες καθαρισμού των δημόσιων χώρων.


Η θεατρική ομάδα ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ, χωρίς την ενίσχυση κάποιας μικροφωνικής εγκατάστασης, μας κράτησε καθηλωμένους για μιάμιση ώρα, δίνοντας μας την απόλαυση μιας εξαιρετικής συλλογικής δουλειάς και ερεθισμάτων που τόσο έχουμε ανάγκη. Σε μια εποχή όχι μόνο οικονομικής αλλά εξίσου πνευματικής και συναισθηματικής φτώχειας.


Η θεατρική ομάδα ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ είναι ένα αυτοοργανωμένο σχήμα, χωρίς διαχωρισμούς σε σκηνοθέτες-ηθοποιούς-κομπάρσους-βοηθητικό προσωπικό, χωρίς το ψώνιο του "καλλιτεχνικού κόσμου" (mainstream ή εναλλακτικού), χωρίς σπόνσορες, χορηγούς και επιδιώξεις αναγνώρισης ή καριέρας. Και παρουσιάζει το έργο της χωρίς κανενός είδους οικονομικό, προσωπικό, πολιτικό ή άλλου είδους αντίτιμο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική τους σελίδα http://totepote.tk/. Τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους και τους ευχόμαστε καλά ταξίδια στις θεατρικές τους διαδρομές και παραστάσεις.

Η επόμενη Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15/7, στις 8.00μμ, στην πλατεία Λαού (Ταμπούρια).

αναδημοσίευση από το blog της Συνέλευσης της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας


Δεν υπάρχουν σχόλια: