Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΡΕΙΑ στις 4 Φλεβάρη από το Μοναστηράκι & ΕΚΔΗΛΩΣΗ στις 3 Φλεβάρη στο ΡΕΣΑΛΤΟ ενάντια στο "καθεστώς έκτακτης ανάγκης"

Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Νίκαια, Πειραιάς, Πέραμα. Σχεδόν 2000 αφίσες έχουν κολληθεί και άλλα τόσα κείμενα έχουν μοιραστεί χέρι-χέρι σε δρόμους, πλατείες, ΟΑΕΔ, στις περιοχές μας την τελευταία βδομάδα, καλώντας στην πορεία της 4ης Φλεβάρη, στις 12.00, στο Μοναστηράκι και στην εκδήλωση στο ΡΕΣΑΛΤΟ την Παρασκευή 3 Φλεβάρη στις 7.00μμ.
Οι εξελίξεις και η τρομοκρατική προπαγάνδα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν τον καίριο χαρακτήρα της συγκεκριμένης διαδήλωσης ενώ η εκδήλωση της προηγούμενης μέρας στο στέκι προσφέρεται για ανταλλαγή εκτιμήσεων σχετικά με τα δεδομένα έτσι όπως αυτά διαμορφώνονται και εξελίσσονται.
Ραντεβού την Παρασκευή στην εκδήλωση και το Σάββατο στον δρόμο.


«ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ»
Η κυριαρχική επίθεση διευρύνεται και κλιμακώνεται. Τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά, έχοντας επιβάλει εδώ και δυο χρόνια ένα «καθεστώς έκτακτης ανάγκης», σπέρνουν ανθρώπινα συντρίμμια για να «ανοικοδομήσουν» την κοινωνία πάνω σε νέες βάσεις πιο πειθαρχικές, αποδοτικές και επωφελείς για τους ίδιους. Στόχος τους ο εξανδραποδισμός μας. Με «κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα» και συγκυβερνήσεις συστρατεύονται για την επιβολή της κοινωνικής σιωπής στα νέα μνημόνια υποδούλωσης και λεηλασίας που ετοιμάζουν. Με «κοινωνικούς διαλόγους» των «κοινωνικών εταίρων», καθημερινή εκφοβιστική και παραπλανητική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ και διαρκή επίκληση της «τρόικας που απαιτεί» θέλουν να ξεγελάσουν τη συσσωρευμένη κοινωνική οργή. 

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Σύγκρουση και ρήξη με το κράτος, το κεφάλαιο, τους υπερεθνικούς μηχανισμούς κυριαρχίας. Όξυνση των ακηδεμόνευτων κοινωνικών-ταξικών αγώνων στους δρόμους, στις πλατείες, σε κάθε πεδίο της καθημερινής ζωής. Αυτοοργανωμένες κοινότητες αντίστασης και αλληλεγγύης παντού, στις γειτονιές, στους εργασιακούς και εκπαιδευτικούς χώρους, στις συνελεύσεις ανέργων. Αναχαίτιση των εκφυλιστικών φαινομένων κοινωνικού εκφασισμού που επιχειρούν να αναπτυχθούν στον αντίποδα της κοινωνικής ριζοσπαστικοποίησης. Καμία αυταπάτη για τις (σοσιαλδημοκρατικές ή αριστερές) προτάσεις καλλωπισμού και εξωραϊσμού του συστήματος εκμετάλλευσης και υποταγής. Καμία ψευδαίσθηση για τον ρόλο των εκλογών, των κομμάτων, της αντιπροσώπευσης, της ανάθεσης, των κοινοβουλευτικών «διεξόδων», των «εναλλακτικών λύσεων» και των «άλλων δρόμων». Ο πολιτισμός της υλικής, αξιακής, συναισθηματικής και πνευματικής φτώχειας δε βελτιώνεται, ανατρέπεται.

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ
Στην προοπτική μιας αυτοοργανωμένης κοινωνίας κοινοκτημοσύνης, ελευθερίας, ισότητας, αλληλοβοήθειας. Χωρίς εξουσία και ταξική διαίρεση, χωρίς αφέντες και μισθωτούς σκλάβους, χωρίς αρχηγούς και υποτακτικούς, χωρίς ηγέτες και ακολουθητές, χωρίς ειδικούς και αδαείς, χωρίς ιεραρχία και διακρίσεις στη βάση του φύλου, της φυλής, του τόπου προέλευσης, της σεξουαλικής προτίμησης. Όλα για όλους, από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.


Ακολουθεί το σχετικό κείμενο που μοιράζεται στις περιοχές μας
2 σχόλια:

Verba Volant είπε...

Το κείμενο στα ισπανικά

http://verba-volant.info/es/4-de-febrero-manifestacion-contra-el-estado-de-emergencia/

Verba Volant είπε...

To κείμενο στα πορτογαλικά:

http://verba-volant.info/pt/4-de-fevereiro-manifestacao-contra-o-estado-de-emergencia/