Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Για τη συγκέντρωση στη ΔΕΗ Καμινίων την Παρασκευή 25/11

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνελεύσεων κατοίκων Κερατσινίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού και Πειραιά για συγκέντρωση, σήμερα Παρασκευή 25/11, έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια, απ’ όπου εκδίδονται οι εντολές διακοπής για όλες τις περιοχές του Πειραιά.
Η παρέμβαση ξεκίνησε στις 8 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 11. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κρεμάστηκαν πανό στο κτίριο, μοιράστηκαν περισσότερα από 1500 κείμενα στους «επισκέπτες» της ΔΕΗ, σε διερχόμενους κατοίκους και στην παρακείμενη λαϊκή αγορά, γίνονταν ανακοινώσεις μέσω ντουντούκας και φωνάζονταν συνθήματα. Στις 10.30 συγκροτηθήκαμε σε πορεία και διαδηλώσαμε στις γειτονιές των Καμινίων για μισή ώρα. Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν θετική και πολλοί ρωτούσαν τι ακολουθεί την μη πληρωμή του λογαριασμού με το χαράτσι και πως θα υπερασπιστούν τα σπίτια για να μην γίνουν διακοπές ρεύματος.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης είχε έρθει  να «εξυπηρετηθεί» στη ΔΕΗ (για πολλοστή φορά) μία κάτοικος Ρέντη που της είχαν κόψει το ρεύμα προ 20 ημερών λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού. Πλέον της είχε έρθει και ο λογαριασμός με το χαράτσι ενώ η ίδια είχε κατορθώσει να συγκεντρώσει μόνο το ποσό των απλήρωτων λογαριασμών. Με παρέμβαση των συγκεντρωμένων οι υπάλληλοι δέχτηκαν το ποσό (χωρίς το χαράτσι) και προχώρησαν στην έκδοση εντολής επανασύνδεσης του ρεύματος.
Μεγάλη στιγμή της παρέμβασης ήταν η ολιγόλεπτη εμφάνιση του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκά Τζανή. Γεμάτος αμηχανία εμφανίστηκε κατά τις 9 με έναν συνοδό και αφού διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν κανάλια για να κάνει δηλώσεις και κανείς δεν του μιλούσε και δεν του έδινε σημασία έφυγε μέσα σε δέκα λεπτά.
Οι πολύμορφες δράσεις, τοπικές και συντονισμένες, ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα θα συνεχιστούν. Επόμενα ραντεβού, την Κυριακή 27/11, 11.30πμ, στο μπασκετάκι δίπλα στην Παναγία Βλαχερνών, για τη συνοικιακή συνέλευση Αμφιάλης και την Δευτέρα 28/11, στις 7.00μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" (Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη) στην επόμενη συνάντηση της Συνέλευσης της Πλατείας στο Κερατσίνι.
αναδημοσίευση από http://suneleushkeratsiniou.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: