Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Γεια στα χέρια τους/σα να ‘ταν Κυριακή/επέστρεψαν στην αγκαλιά μας/επόμενο ραντεβού στο δρόμο την Πέμπτη 11/3, για τις περιοχές μας στο διήμερο του ΡΕΣΑΛΤΟ 12-13/3

Γεια στα χέρια εκείνων που «φιλοδώρησαν» με γιαουρτάκι, χυμό και ύδωρ τον προϊστάμενο των εργατοπάτερων Παναγόπουλο στην τελευταία απεργιακή συγκέντρωση την προηγούμενη Παρασκευή 5 Μάρτη στο Σύνταγμα εν μέσω γενικευμένου γιουχαρίσματός του από τους συγκεντρωμένους απεργούς. Μαζί και με κάτι ψιλές για επιδόρπιο όταν επιχείρησε να γρονθοκοπήσει μαζί με τους μπράβους του τους «φιλόδωρους» απεργούς.

Στην αφισοκόλληση, για το διήμερο του ΡΕΣΑΛΤΟ, του κεντρικού (και εμπορικότερου) άξονα του Κερατσινίου (Τσαλδάρη, Σαλαμίνος, Βενιζέλου, Ταμπούρια, πλατεία Λαού), που έγινε το περασμένο Σάββατο κατά τις 1.30 το μεσημέρι, δεν κυκλοφορούσε ψυχή στο δρόμο. Τα καταστήματα άδεια, σχεδόν το ίδιο ακόμα και οι καφετέριες ενώ καμιά 10αρια μικρομάγαζα αυτοαπασχολούμενων, που το προηγούμενο δίμηνο ήταν ακόμα ανοιχτά, είχαν ενοικιαστήρια. Όπως εύστοχα επισήμανε ένας σύντροφος: «σα να ‘ταν Κυριακή».

Στην αγκαλιά μας επέστρεψαν σήμερα οι 5 συλληφθέντες (οι 4 κατηγορούνται με κακούργημα βάσει του κουκουλονόμου) από την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της 5ης Μάρτη. Και στους 5 επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της παρουσίας στο Α.Τ. της περιοχής τους κάθε 1η του μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Επόμενο ραντεβού στο δρόμο στη γενική απεργία της Πέμπτης 11/3. Από τις 11:00 το πρωί έξω από την κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά και μετά με τα μπλοκ του Μουσείου.

Για τις περιοχές μας το ραντεβού ανανεώνεται και για τις 2 επόμενες μέρες, Παρασκευή 12/3 & Σάββατο 13/3, στο ΡΕΣΑΛΤΟ, με τις προβολές και τις συζητήσεις για τα σημεία των καιρών μας, τις προοπτικές και την οργάνωση της δράσης μας. Καλή αντάμωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: