Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Ραντεβού στο Πέραμα το ερχόμενο Σάββατο 7 Μάρτη
Την 1η Αυγούστου 2008, 1 βδομάδα μετά την μαζική εξόντωση εργατών στον πλωτό τάφο friendship gas, σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι διαδηλώσαμε στο Πέραμα, σε μια πορεία συγκίνησης και οργής.
Λίγες μέρες πριν (12/2/09) το «επίσημο πόρισμα» των πραγματογνωμόνων σκυλεύοντας τους νεκρούς και βεβηλώνοντας τη μνήμη τους απέδωσε ουσιαστικά στους ίδιους την ευθύνη για την πυρκαγιά που ξέσπασε στα αμπάρια του γκαζάδικου, απαλλάσσοντας τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας: τους εφοπλιστές πλοιοκτήτες, τους εργολάβους και υπεργολάβους επισκευών, το κράτος και τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς.
Το ερχόμενο Σάββατο 7 Μάρτη διαδηλώνουμε και πάλι στο Πέραμα για να καταθέσουμε το δικό μας «πόρισμα»: «κράτος-εφοπλιστές-εργολάβοι δολοφονούν εργάτες /// ΜΜΕ-εμπειρογνώμονες-εργατοπατέρες τούς κάνουνε τις πλάτες».
Αγωνιστικό ραντεβού, λοιπόν, στην Πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης το ερχόμενο Σάββατο στις 12:00, εκεί που φεύγουν τα καραβάκια για Σαλαμίνα και τερματίζουν τα λεωφορεία 843 Πειραιάς-Πέραμα (περνάει από τον ΗΣΑΠ Πειραιά), Β18 & Γ18 Αθήνα-Πέραμα (αφετηρία από Μενάνδρου).

Υ.Γ. Το σωματείο μετάλλου της Ν/Ζώνης ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα για την πορεία, την Τρίτη 3/3/09 συγκέντρωσε τους εργαζομένους βγάζοντας μισάωρο λογύδριο εναντίον των διοργανωτών της πορείας του Σαββάτου (είχαν κολληθεί αφίσες και εσωτερικά της Ζώνης στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και στον Παλαιό Μώλο Δραπετσώνας). Μίλησε για εκείνους που «ενδιαφέρονται» για τους εργάτες χωρίς τους εργάτες (εμείς αυτά τα μάθαμε όχι γιατί υπάρχουν ανάμεσα μας εργαζόμενοι στη Ζώνη αλλά γιατί μας τα είπε ένα πουλάκι), για την καλοκαιρινή πορεία που «απέκλεισε» (;!) στις 4:30μμ την πύλη της Ν/Ζώνης με σκοπό να εγκλωβίσει μέσα τους εργάτες που φεύγουν στις 5:00μμ (ευτυχώς το συνδικάτο τους έβγαλε από τις 3:00μμ και τους έσωσε) και που οι διοργανωτές της την οδήγησαν στα γραφεία του ΚΚΕ με επιθετικούς μάλιστα σκοπούς ;! (μάλλον παίρνουν για αλήθεια τις φαντασιοκοπίες που τους οδήγησαν να έχουν ροπαλοφόρους μέσα στα γραφεία τους για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών - δεν τα έχουν εξάλλου χρησιμοποιήσει ποτέ κατά της αστυνομίας παρά μόνο για λόγους εσωτερικής καταστολής «αντιφρονούντων ταραξιών και εξτρεμιστών»). Τέτοια φυράματα ήσασταν και θα είστε πάντα. Κρίμα σε εκείνους που δεν σας έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: